ماچا چیست؟

ماچا نوعی چای سبز پودری است که سرشار از آنتی اکسیدان است و به روشی متفاوت از چای سبز معمولی، کشت و تولید می‌شود. ریشه این چای به چین و ژاپن می‌رسد. در این مقاله در وبلاگ کافه ماچا پاسخ سوال هایتان در ارتباط با چای ماچا را دریافت می کنید!

 

فهرست مطالب مقاله ماچا چیست :

 

گیاه ماچا چیست؟

در پاسخ به سوال چای ماچا چیست باید گفت: چای ماچا (抹茶 Matcha) نوعی پودر چای سبز بسیار خوش‌رنگ و بو و دارای نوعی طعم شیرین ظریف و پنهان (Subtle Sweetness) است. رنگ آن سبز زمردی است. این چای در ژاپن با آسیاب‌های گرانیتی مخصوصی پودر می‌شود تا کلروفیل درون آن به اصطلاح نسوزد.

ژاپنی‌ها در پودر کردن دستی آن از هاون چوبی نیز استفاده می‌کنند. نکته‌ی مهمی که کم‌تر ذکر می‌شود این است که کلمه‌ی «ماچا» به فرم پودر شده‌ی گیاه چای «تنچا» (tencha 碾 茶 茶) گفته می‌شود.

 

 

خواستگاه اصلی چای ماچا

خواستگاه اصلی چای ماچا یا بهتر است بگویی چای سبز ماچا کشور چین بوده است، اما امروزه کشور ژاپن تولید کننده بهترین نوع این چای در جهان است و بهترین و با کیفیت ترین چای ماچا در این کشور کشت و به سایر نقاط جهان صادر می شود. چای سبز ماچا در مزارعی با شرایط خاص کاشته می شود. زمین هایی که ماچا در آن کشت میشود را به وسیله سایبان هایی پوشش میدهند تا از تابش مستقیم نور خورشید به برگ های این نوع چای جلوگیری شود. این سایبان ها بطور متوسط ۷۰% نور خورشید را دفع میکنند تا برگ های گیاه چای ماچا در محیطی کاملا مناسب و ارگانیگ کشت شوند.


بعد از اتمام فصل برداشت برگ های چای ماچا طی مراسمی خاص، برگ ها را زیر نور آفتاب خشک میکنند، سپس کشاورزان در هاون های سنگی یا چوبی برگ های خشک شده چای ماچا را به شکل پودر ماچا در می آورند. چای ماچا به دلیل خواص بهداشتی و سلامتی بی شماری که دارد معروف شده است. این نوشیدنی سرشار از مواد مغذی، آنتی اکسیدان ها، کلروفیل ها و فیبر است. از آنجا که در زمان مصرف چای ماچا همه پودر چای نیز نوشیده میشود مزایای مصرف آن از نوشیدن چای سبز دم شده معمولی بسیار بیشتر است.

 

بیشتر بخوانید: انواع ماچا ( کلیک کنید )

 

 

فواید نوشیدن ماچا چیست؟

در فرآیند تولید چای ماچا از مرغوب ترین و با کیفیت ترین برگ های چای سبز استفاده میشود. همچنین به دلیل نوع روش مصرف و تهیه چای ماچا (حل شدن پودر چای در آب یا شیر و …) همه خواص و مواد مغذی این چای وارد بدن میشود. چای ماچا به نسبت چای سبز دم شده مواد مغذی بیشتری را به بدن میرساند. همچنین پلی فنل EGCG موجود در چای سبز که یک نوع آنتی اکسیدان قوی و مفید برای بدن است و در افزایش میزان متابولیسم بدن نقش موثری دارد در چای ماچا به مراتب بیشتر است و موثر تر عمل میکند. همچنین این پلی فنل مفید، در کاهش و حتی توقف رشد سلول های سرطانی موثر است.

 

 یک فنجان چای سبز ماچا معادل ده فنجان چای سبز دم شده مواد مغذی و آنتی اکسیدان دارد.

 

فواید اصلی پودر چای ماچا

 

این چای سبز پودر شده، نه تنها به دلیل طعم منحصر به فردش، بلکه به خاطر فواید بی‌شماری که برای سلامت بدن دارد، مورد توجه قرار گرفته است. پودر ماچا به‌عنوان یک منبع غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها، ویتامین‌ها و مواد مغذی دیگر شناخته می‌شود که می‌تواند به بهبود عملکرد جسمی و ذهنی کمک کند. پودر چای ماچا به عنوان یک منبع غنی از مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌ها، فواید بی‌شماری برای سلامت بدن دارد. از افزایش انرژی و بهبود عملکرد ذهنی گرفته تا تقویت سیستم ایمنی و کنترل وزن، ماچا به عنوان یک مکمل طبیعی، می‌تواند به بهبود کیفیت زندگی افراد کمک کند. با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد این چای، افزودن آن به رژیم غذایی می‌تواند تصمیمی هوشمندانه و مفید باشد. 

در ادامه مقاله کافه ماچا، به بررسی فواید اصلی این چای فوق‌العاده پرداخته می‌شود.

 

جهت تهیه پودر ماچا کلیک کنید

کافئین موجود در ماچا

کافئین باعث افزایش سطح هوشیاری و بالارفتن انرژی در بدن می شود و افزایش سوخت و ساز در بدن را نیز در پی دارد. ماچا نیز مانند قهوه دارای کافئین است با این تفاوت که زمانی قهوه مینوشید کافئین موجود در قهوه باعث بالا رفتن مقدار آدرنالین، کلوگز و انسولین در بدن میشود که باعث می شود در زمانی کوتاه انرژی افزایش یافته و پس از آن علائم استرس و بیخوابی به وجود آید؛‌ در صورتی که کافيین موجود در ماچا کم کم وارد بدن شده و انرژی بدن را در طی 3 تا 4 ساعت به طور مداوم بالا میبرد.

این چای برای افراد دیابتی و افرادی که به علت گرسنگی ضعف میکنند مناسب است، زیرا چای ماچا از آسیب به غدد آدرنالین جلوگیری میکند و در عین حال سطح کلوگز و انسولین را تنظیم میکند.

 

ماچا و کاهش وزن و لاغری

ماچا سوخت و ساز بدن را افزایش میدهد ، ماچا تقریبا بدون کالری است و گزینه مناسبی برای اضافه کردن به رژیم غذایی برای کاهش وزن است، ماچا میتواند سرعت سوخت ساز بدن را تا 4 برابر افزایش دهد و در کنار افزایش سوخت و ساز باعث کاهش چربی های بدن میشود که این تاثیر بسیاری زیادی در روند لاغری دارد؛ همچنین فشار خون و ضربان قلب  را بالا نمیبرد.

 

استفاده‌های مدرن چای ماچا

 

چای ماچا امروزه در بسیاری از محصولات غذایی و نوشیدنی‌ها کاربرد دارد. از قهوه ماچا گرفته تا بستنی و کیک، این چای به دلیل طعم منحصر به فرد و خواص غذایی‌اش به گزینه‌ای محبوب تبدیل شده است.

 

علاوه بر این، ماچا به عنوان یک ماده اولیه در بسیاری از نوشیدنی‌های سالم و پروتئینی استفاده می‌شود. این کاربرد گسترده به دلیل افزایش آگاهی از فواید سلامتی و تمایل به مصرف مواد طبیعی و سالم است.

 

ماچاگاتو یا آفوگاتو ؟!

 

سخن پایانی 

 

ماچا به صورت پودر است و برخلاف انواع دیگر چای نیازی به دَم کردن ندارد؛ بنابراین تمام برگ چای مصرف می شود و فواید بیشتری ارائه می دهد. به طور میانگین یک فنجان چای ماچا از نظر مواد مغذی برابر با ۱۰ فنجان چای سبز دم شده معمولی است. کافه ماچا امکان خرید ماچا را با کیفیت و قیمت مناسب و از همه مهم تر با بسته بندی اورجینال برای شما فراهم کرده است و می‌توانید این پودر را به راحتی از فروشگاه کافه ماچا تهیه کنید.

 

۵
از ۵
۱۸ مشارکت کننده
سبد خرید

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش